Elisabeth Holte

Holte, dirigent og kunstnerisk leder, er utdannet kantor, musikkpedagog og dirigent fra Norges Musikkhøgskole. Våren 2000 avsluttet hun sin mastergrad i kordledelse. I tillegg har hun studert direksjonsteknikk og interpretasjon hos Joseph Gifford i Boston, USA og Eric Ericson i Stockholm.

I januar 2002 startet Elisabeth Holte Uranienborg Vokalensemble. Fra etableringen av ensemblet har koret vært igjennom et bredt repertoar. Holte er opptatt av å utfordre og å utvikle både sine egne og ensemblets musikalske intensjoner. Hun utfordres gjerne av ulike stiler, epoker og genre. Gjennom musikalsk nysgjerrighet og samarbeid med andre musikere; både instrumentalister, sangere, dirigenter og komponister - utfordres og utvikles nye idéer. Med bakgrunn i dette er for eksempel et samarbeid med jazzmusikere og folkemusikere like spennende som en samproduksjon med et instrumentalt barokkensemble.

Uranienborg Vokalensemble har hatt flere urfremføringer på programmet under Elisabeth Holtes ledelse. I juni 2010 ledet hun ensemblet til finaleplass i Aarhus Internasjonale korkonkurranse for semiprofesjonelle kor.

I tillegg til komposisjoner for kor a cappella fremfører koret jevnlig større verker for solister, kor og orkester. I samarbeidet med Holberg Barokk, Sinfonia Uranienborg og Barokkanerne har Uranienborg Vokalensemble fremført Mozarts Requiem, Faurès Requiem, Händels Messias, Bachs Johannespasjon og flere av Bachs kantater og motetter.

Ved siden av å være kantor og korleder i Uranienborg kirke er Elisabeth Holte freelance dirigent. Hun blir ofte engasjert som dirigent og instruktør ved seminarer og kurs i Norge og i Danmark. Hun gir også enkeltundervisning i direksjonsteknikk og ensembleledelse. Videre som dirigent har hun gjestet blant andre Ensemble 96, Oslo Kammerkor, Vokal Nord, Danmark Radios Kammerkor, Det Norske Solistkor og Roskilde Domkirkes Pigekor.