Premiedryss i Arezzo!

Bilde fra arrangørens Facebook-side (Fondazione Guido d'Arezzo)

Uranienborg Vokalensemble vant to av tre obligatoriske klasser i det tradisjonsrike mesterskapet, Guido d'Arezzo, og fikk i tillegg spesialpris for beste fremføring av ny musikk.

Av Jenny Lindheim
29. august 2017 07:20

Sist endret av Jenny Lindheim
16. mars 2018 12:51

Koret tok førsteprisen i klassene for henholdsvis sakralmusikk samt obligatorisk program. I den siste klassen, profanmusikk, sang koret seg til andrepremie. I tillegg mottok koret en spesialpris for beste tolkning av moderne musikk. Lørdag ettermiddag sang de finale som ett av de seks beste korene i konkurransen. 

– Vi er veldig glade og stolte. Det har spesielt vært moro å kunne vise frem nyere, norsk kormusikk i en slik internasjonal sammenheng, sier dirigent Elisabeth Holte.
Blant komponistene som ble fremført var Torbjørn Dyrud (f. 1974), Gjermund Larsen (f. 1981) og Knut Nystedt (1915-2014). Med på turen var folkemusiker Bjørn Kåre Odde, som spilte sammen med koret både i klassen for folkemusikk og i finalen. 

Den internasjonale konkonkurransen ‘Guido d’Arezzo’ regnes som en av de mest prestisjetunge møteplassene for kormusikk i Europa. Kor fra hele verden deltar etter en omfattende kvalifiseringsprosess. Årets konkurranse var den 65. i rekken. Mesterskapets navn er hentet fra Guido d’Arezzo, som regnes som det moderne notesystemets far.


Kommentarer

comments powered by Disqus