Konsert i Kristiansand domkirke med Gjermund Larsen og Uranienborg Vokalensemble, dirigent Elisabeth Holte

Av Elisabeth Holte
15. oktober 2014 12:46

Sist endret av Elisabeth Holte
24. oktober 2014 12:23

Med denne konsertens repertoar ønsker vi å presentere musikk som kan glede og overraske. Samtidig er programmet utformet også med tanke på allehelgen, som er en tid for å minnes dem som har gått foran oss. Mange opplever denne tiden som tung, med sorg og savn etter kjære venner og famileimedlemmer som ikke lenger er blant oss. Den norske folkemusikkskatten kan, med sine vare og vakre melodier og tekster, gi trøst og ro i en slik tid.

Samarbeidet mellom Uranienborg Vokalensemble og Gjermund Larsen startet da vi ble invitert til å representere Norge under Nordisk Kirkemusikksymposium på Island i 2012. Etter konserten var lovordene mange: "Ingen innspilling kan måle seg med den konsertopplevelsen vi fikk ta del i Hallgrimskirkja denne lørdagen. Det var noe betagende, romantisk og modernistisk og ikke minst utrolig vakkert over det hele. Koret sang nydelig. Larsen spilte vakkert - og ikke minst samspillet var utrolig. Sjelden har man opplevd musikk som beveger så mange på en konsert. Overbevisende sangere under en tydelig og klar dirigent formidlet hver tone med omhu - krystallklart både i topp og bunn - og med et stort dynamisk register." (Norsk kirkemusikk)

På denne konsertens program står noe av det repertoaret vi gjorde på Island, blant annet Gjermund Larsens komposisjoner og arrangementer for kor og fele: Solbønn, Polonese, Gropen og Solistvals.  I tillegg har Gjermund en egen soloavdeling og koret vil a cappella blant annet fremføre Jonathan Dove: Into Thy Hands  og James MacMillan: A Child's Prayer.

Konserten er i regi av festivalen ORGELFEST - 2014.                     

Vi gleder oss- velkommen!


Kommentarer

comments powered by Disqus